luni, 9 noiembrie 2015

15.Pastrarea in amintirea batranului nuc

Odata cu trecerea anilor nucul pus de stra-strabunicul meu s-a dezvoltat atat de mult în cat s-a apropiat periculos de acoperișul casei obligandu-ma sa iau masura taierii lui. Dar iata ca acest lucru este mai greu de dus la indeplinire, caci imi impune o alergatura pe la primaria orasului pentru a face o cerere de taiere a nucului, apoi trebuie sa ma interesez daca aceasta cerere mi-a fost aprobata.
Dupa o perioada de timp și mai multe drumuri efectuate pe la primarie am obținut și aprobarea necesara. Cum nucul avea un diametru de aproape un metru am hotarat sa nu-l scot din pamant și sa il transform într-o masa a tacerii, care sa-mi aminteasca mereu de stramosii mei. Pentru aceasta am apelat la GTools, unde cu alta ocazie am întalnit o echipa formata din specialisti foarte buni, care m-au ajutat foarte mult, același ajutor sperand sa-l obțin si de aceasta data.
Gtools
 Pentru a nu mai plati mana de lucru am hotarat sa-mi cumpar mai multe scule electrice si sa-mi execut singur lucrarea. Cu ajutorul unor motofierastraie Makita foarte performante am reusit sa curat intai toata coroana nucului, apoi am taiat și tulpina perfect orizontal la o distanța de 90 centimetri fata de sol. Prin folosirea mai multor scule electrice GTools am finisat suprafața orizontala a nucului transformat acum într-o masa, iar pentru cele zece scaune m-am orientat spre ramurile nucului batran care erau aproape cilindrice. In jurul radacinii nucului am turnat o platforma de beton, bineinteles ca aceasta are o forma circulara, în care am fixat  si scaunele.  De jur imprejurul acestei platforme betonate am plantat zece clematite foarte frumoase, pentru care am confectionat o structura din lemn de nuc.
Aceasta structura mi-a fost foarte usor sa o realizez cu aportul unor scule electrice Makita , iar după ce vor creste clematitele masa se va gasi in interiorul  unui foisor vegetal.  Dupa efectuarea acestor lucrari, toata portiunea care era umbrita de coroana nucului am insamantat-o cu  un gazon cu flori. Pentru intretinerea gazonului am profitat de modalitatile flexibile de plata de la GTools si am cumparat o masina electrica de tuns iarba. Dupa doi ani de la taierea batranului nuc este o adevarata placere sa stau la masa din interiorul foisorului natural si sa-mi savurez in liniste cafeaua.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu